Ons aanbod

De juiste kazen voor de juiste personen

Bij La Fromagerie zijn we gespecialiseerd in het kiezen van de juiste kazen voor de juiste personen. Zo gaan wij 2/3 maandelijks naar Rungis om onze kazen te kiezen. Hierdoor kunnen we steeds de beste kwaliteit bieden aan onze klanten en gaan enkel kazen die à point zijn naar buiten.

Op deze pagina kan u reeds een greep uit ons aanbod terug vinden. In de winkel kan u ons volledige assortiment aan kazen ontdekken.

Kaas

St-Felicien

Het was in het begin van de 20e eeuw dat de Saint-Félicien werd gecreëerd door een kaasmaker uit Lyon, een bereiding sterk geïnspireerd op de Saint-Marcellin, maar de kaas is groter en romiger. De zachte kaas met een blauwachtige,  ivoorkleurige korst  biedt een prachtige paddenstoelengeur.

Kaas

Brillat Savarin

Brillat Affiné Delin is gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en heeft een wit gebloemde korst. Deze kaas heeft een romige en smeuïge champignonsmaak. De rijpingstijd is minimum 12 dagen.

Kaas

Comté Prestige

De Comtés Badoz worden geproduceerd in traditionele kaasfabrieken. De kennis van het product, het verzamelen van de melk en vervolgens de productie en rijping in de speciale kelders garanderen een langere rijping van verschillende maanden. De band tussen productie en rijping is voor hen essentieel. De Prestige-selectie is minstens 12 maanden gerijpt.

Kaas

Flandrien Gerijpt

Flandrien Gerijpt rijpt 6 maanden op houten planken onder het keurend oog van de Flandrien-kaasmeester. De echte kaasliefhebber zal Flandrien Gerijpt uiterst weten te waarderen omdat hij zo anders is dan een klassieke belegen kaas. In Flandrien Gerijpt zit veel pit, héél veel smaak; een echte aanrader voor al wie zijn smaakpapillen wil stimuleren. Of je nu kiest voor Flandrien Gerijpt op een kaasschotel, op een boterham of als aperitiefhapje, vergezeld van een lekker streekbiertje of aangepast wijntje, smaken zal hij zeker !

Kaas

Klaver Dartelaar

De kaasmakerij van de familie Klaver staat in Winkel, Noord-Holland. Tussen de Noordzee en het IJsselmeer ligt de weide met een zilte, rijke kleigrond. Het malse gras dat hieruit groeit is wat deze kaas zo bijzonder romig en puur maakt. De weg naar de kaas is eerlijk, net zoals de familie Klaver zelf. Bij Klaver wordt met liefde en aandacht voor de koeien en geiten gezorgd. Alle omstandigheden zijn gericht op het welzijn van de dieren. De dieren op de boerderij van Klaver zijn gezond en happy. Dat is de basis voor de lekkerste kaas! Dartelaar is een jonge blanke geitenkaas van maximaal 9 weken oud. Kaas met een zachte en zoete, romige smaak.

Kaas

Pas De Bleu

Deze blauwschimmelkaas is gemaakt met biologische rauwe koemelk. De korst is ook blauwgeaderd. Deze kaas heeft een pittige maar romige smaak.

Kaas

Komijnkaas

Komijnkaas Jong Belegen is gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en heeft een zacht-romige en kruidige smaak van lichtzoete en pittige komijn. De rijpingstijd is 8 weken.

Kaltbach Emmentaler

Kaltbach Emmentaler AOP is een echte delicatesse, dankzij het rijpingsproces van 12 maanden in de Kaltbachgrot. De smaak van de kaas wordt in de grot steeds nootachtiger, scherper en een tikje aromatischer. De natuurlijke zwarte en bruine korst en de witte kristallen en waterdruppels op het oppervlak beken al tranen van geluk - onderscheiden de kaas als een grot gerijpt meesterwerk.

Kaas

Brie De Melun

Brie de Melun Fermier is sterker, dichter en zouter dan Brie de Meaux. De schijf is ook kleiner en dikker. De korst is dun en vertoont roodachtige vlekken en lijnen. De melk vergist gedurende 20 uur in kuipen en blijft dan 16 uur in het bekken alvorens te worden gestremd, gesneden en uiteindelijk gevormd. Eenmaal uit de vorm verwijderd, zijn ze twee dagen in de zouterij. De rijping duurt één tot twee maanden, in een koele kelder. Deze kaas heeft een AOP-keurmerk.

Kaas

Brie De Meaux 1/2 (vol gerijpt kan ook)

Brie de Meaux is een zachte kaas met een bloemige dunne witte korst, gemaakt van rauwe melk uit het door de BOB Brie de Meaux afgebakende geografische gebied. De smaak is boterig en nootachtig. De rijpingstijd is 28 dagen.

Kaas

Stilton

Deze Blue Stilton is kruimelig, romig en heeft een rijke smaak. De opvallende blauwe aders geven deze Stilton een gewaagde, pittige smaak, geschikt voor zowel de dagelijkse recepten als voor speciale gelegenheden.

Kaas

Flandrien Grand Cru

Dé degustatiekaas voor échte Bourgondiërs! De kaasmeesters selecteren de allerbeste kazen om door te rijpen tot Flandrien Grand Cru. Na anderhalf jaar traditionele affinage op vurenhouten kaasplanken krijg je een brokkelig zuivel. De gevormde zoutkristallen zijn een sensatie in de mond. Je proeft een kaas met een heel gelaagde en lange, volle nasmaak. Schitterend te combineren met een krachtige bourgogne of een trappistenbier.

Kaas

St-Marcellin

De Saint-Marcellin is een kleine  rauwmelkse koemelkkaas, afkomstig uit het dorp Saint-Marcellin in de Franse Dauphiné met het AOP keurmerk. Een specifieke romige en milde smaak door de speciale affinage. De natuurkorst is eetbaar. Ideaal op uw kaasplank, door de salade, maar ook in warme gerechten.

Kaas

Flandrien Jong

Flandrien Jong rijpt 6 weken op houten planken onder het keurend oog van de Flandrien-kaasmeester. Dan pas is deze zachte en romige kaas optimaal om als jonge kaas geproefd te worden. Voor de liefhebbers van lekkere kaas uit eigen streek. Flandrien Jong smaakt heerlijk als sneetje op de boterham.

Kaas

Vieux Pané

Geniet van een smeuïge kaas met een uitgesproken smaak, zorgvuldig gevormd en gerijpt volgens de traditie en de vakkennis van de kaasmakers.

Kaas

Barista

Barista is een halfharde kaas, gemaakt met gepasteuriseerde koemelk. Deze kaas heeft een subtiele koffiesmaak met gecoate korst. De rijpingstijd is 5 tot 7 weken.

Kaas

Morbier

Een authentieke kaas geproduceerd in koperen vaten, met zoveel mogelijk respect voor de traditie. Door de langdurige rijping heeft hij een pure smaak en een zacht zuivel dat smelt in de mond. De Prestige-selectie is minstens 60 dagen gerijpt.

Kaas

Beaufort

De Beaufort heeft al sinds 1968 het AOC-keurmerk (toen het AOP-keurmerk) en is een van de bekendste kazen van de Savoie. Er bestaan verschillende types afhankelijk van de productieperiode en dus de voeding van de koeien. De kaas wordt geproduceerd tussen november en mei, als de koeien in het dal staan, en hooi eten.

Kaas

Cremeux De Bourgogne

Crémeux de Bourgogne Affiné is een witschimmel kaas, gemaakt met gepasteuriseerde koemelk. De zachte witte bloemige korst zorgt voor een nootachtige en bloemige smaak. Het zuivel smaakt romig, smeuïg en smelt op de tong. Crémeux de Bourgogne is een type Brillat Savarin en heeft een rijpingstijd van minimum 12 dagen.

Kaas

Heerlijkheid van Rumbeke

Heerlijkheid van Rumbeke is een zachte kaas met een witschimmelkorst, gepekeld in zeezout, gemaakt met gepasteuriseerde koemelk. De smaak is vol, smeuïg en zacht met een lichte zeezout smaak. De rijpingstijd duurt 2 tot 6 weken.

Kaas

Abondance

De Abondance is geproduceerd op basis van rauwe melk en is een kaas met een zeer fijne smaak. Hij is gemakkelijk herkenbaar aan zijn mooie amberkleurige korst en concave rand. Zijn zachte, romige textuur heeft een fruitige, licht zurige smaak. De Abondance Fermier wordt geproduceerd op de boerderij en zorgvuldig gerijpt gedurende 12 maanden. Hij is een typisch product uit de Haute-Savoie. De knowhow over en de kwaliteit van de melk afkomstig van koeien van het Abondance-ras zijn de reden dat deze AOP-kaas zo'n schitterende reputatie heeft.

Kaas

Petit camembert

De Petit Camembert is het kleine broertje van de Camembert de Normandië en een fijne kaas met een kruidig aroma. Hij wordt geproduceerd op basis van rauwe melk en geeft melkachtige aroma s vrij die herinneren aan de kazen van vroeger.

Kaas

Tomme De Savoie

Deze kaas op basis van rauwe koemelk heeft 4 weken rijpingstijd nodig. Hj heeft een lichtgezouten, zachte en fruitige smaak en een gebloemde grijswitte korst.

Kaas

Brie Truffe Noir

De Brie Royal aux truffes is een kaasspecialiteit op basis van een Brie de Meaux AOP, en wordt gemaakt van rauwe en gepasteuriseerde koemelk. Hij wordt verticaal door het midden gesneden en gevuld met een mengsel van roomkaas (Brillat Savarin) en stukjes truffel (2%). Deze brie heeft een fruitige, lookachtige smaak, getypeerd door truffels en een witte korst met eventuele oranje-rode pigmenten. De rijpingstijd is 28 dagen.

Kaas

Livarot

Cilindervormige kaas van zachte zuivel en gewassen korst. Gepasteuriseerde koemelk. AOP kaas.

Kaas

Chartreux

De Chartreux is een kaas met een stevige, romige textuur en een duidelijke, fruitige smaak. Fluwelen smaak in de mond om fijnproevers te verleiden. Deze karaktervolle kaas op basis van volle rauwe koemelk wordt geproduceerd in de Vallée des Entremonts in het hart van het massief van de Chartreuse en vervolgens zacht gerijpt in het donker op planken van sparhout.

Kaas

Perail

Deze kaas van gepasteuriseerde schapenmelk heeft ongeveer 14 dagen rijping nodig om zijn zachte, romige verfijnde smaak te bekomen. Hij heeft een witte licht geribbelde natuurkorst.

Kaas

Keiems Bloempje

Keiems Bloempje Natuur is een zachte romige witschimmelkaas met een vetpercentage van 48+ en een wit-gele kleur. Deze kaas is gemaakt van rauwe biologische koemelk.

Kaas

Reblochon

Reblochon fermier werd vroeger stiekem door de boer gemaakt omdat hij tot na de controle wat melk in de koe liet. Hij moest namelijk een deel aan de landeigenaar afstaan. Na het vertrek van de controleurs werd het vee opnieuw gemolken (re-blocher).  Deze kaas is afkomstig uit de Haute-Savoie en wordt gemaakt van volle, rauwe koemelk. Het is een zachte kaas met saffraangele korst. De smaak varieert van mild tot pikant naargelang de leeftijd.

Kaas

Oudendijk

OudenDijk Jong Belegen combineert het smeuïge van jonge kaas met de pit van een doorgerijpte kaas. Het rijpingsproces van drie maanden proef je zo aan z'n krachtig aroma. Voor wie houdt van wat meer karakter op boterham of sandwich, is dit puur genieten!

Kaas

Saint-Nectaire

St. Nectaire Auvermont is romig, rijk en rustiek van smaak en textuur. De naam van deze koemelkkaas komt van de naam van een Franse generaal, Sir de Sennecterre uit de XVIII eeuw. Het heeft een grijsachtige natuurkorst.

Kaas

Ossau Iraty

Deze kaas op basis van gepasteuriseerde schapenmelk heeft een bruine natuurkorst met korrelige structuur. Zijn typische nootachtige smaak bekomt hij na een rijpingsproces van ongeveer 4 maanden.

Kaas

Munster

Munster Fermier Haxaire AOP wordt gemaakt van rauwe melk, deze Munster Fermier rijpt in de rijpingskelders van Haxaire. De kaas heeft een gewassen oranjegele korst. Het zuivel is soepel en romig en smelt wanneer de kern verouderd is. De geur is karaktervol en de smaak is uitgesproken en kruidig.

Kaas

Cremeux du Jura

Deze kaas is gemaakt op basis van melk van de Montbéliardekoeien die grazen in de bergweiden. Gedurende de wintermaanden worden ze uitsluitend gevoederd met hooi. De Crémeux du Jura is een kaas die vergelijkbaar is met de Vacherin Mont d Or, alleen is de Crémeux gans het jaar door verkrijgbaar. Ook is de Crémeux du Jura omringd met dennenschors, wat bepalend is voor de lekkere, milde smaak. Dit unieke kaasje wordt gemaakt door de familie Badoz, traditionele kaasmakers sinds 1830.

Kaas

Taleggio

Taleggio DOP is een koemelkkaas met een vierkante vorm. Het heeft een homogeen zuivel. Hij heeft een zachte, dunne, roze korst. Het is gemakkelijk herkenbaar dankzij het merkteken CTT dat op de korst is gedrukt. Ciresa verlengt de minimale rijpingstijd van 35 dagen om zijn Taleggio AOP een intenser aroma te geven.

Kaas

Petit Billy

Zachte verse geitenkaas van gepasteuriseerde geitenmelk.

Kaas

Cremeux bourgogne Truffel

Crémeux de Bourgogne truffe is gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en heeft een gebloemdekorst. Deze gerijpte kaas is gevuld met Tuber Aestivum Vitt truffel en truffelsmaak. Hoe meer het gerijpt is, hoe meer de geur en aroma van de truffel verspreidt in de zeer romige kaaszuivel.

Kaas

Chimay Poteaupre

Zijn ronde vorm, zijn schimmelkorst, zijn smeuïge en malse textuur, zijn uitgesproken, zuivere en volle smaak maken van deze kaas de crème de la crème van de trappistenkazen.

Kaas

Kaltbach gruyère

De smaak van Kaltbach Le Gruyère AOP is boven alles één ding: uniek. Net als de zandstenen grot. Na 12 maanden rijpen in dat perfecte klimaat kan deze klassieke kaas haar uitmuntende, fruitige en pittige smaak ontwikkelen en zijn natuurlijke rustieke bruine korst vormen. De fijne zoutkristallen op het kruimelige oppervlak zijn een bijzonder bewijs van het wonder van de natuur.

Kaas

Bleu D’auvergne

Blue D'Auvergne is een zachte blauwaderkaas uit de Franse Auvergne, gemaakt van koemelk. Door het groene landschap in dit vroeger vulkanisch gebied, heeft de melk een rijke en kruidige smaak. De kaas is romig en pikant, met een zilt ondertoon.

Kaas

Shropshire

De heerlijke smaak en romige textuur worden vergezeld door een schitterend uitzicht met blauwe aders die zich vertakken doorheen de dieporanje binnenkant.

Kaas

Mont Rouge

Mont Rouge is een harde kaas met een rode zuivel, gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. Gedurende 6 à 8 maanden gerijpt.

Kaas

Brunet

Brunet is een jonge geitenkaaskaas, genoemd naar een oud geitenras dat heel gewoon is in de regio Piemonte in Italië. Het is gemaakt door Caseificio dell'Alta Langa, een 25-jarige zuivelfabriek, de makers van La Tur.

Kaasnaam

Pyramide Valencay

De Valençay AOP is een Franse kaas uit de Berry, een gebied ten zuiden van de Loirevallei, De kaas heeft sinds 1998 het AOC-keurmerk, waarin het gebied, de geitenrassen en de bereiding ervan uitvoerig staat omschreven

Assortiment

Luxe plank

€25 pp.

Een selectie met al de beste kazen van de winkel.

Raclette

Raclette

Prijs per gewicht

Wij hebben een groot assortiment met onze raclette kazen hierdoor kan u steeds andere smaken en soorten ontdekken.

Assortiment

Assortiment fruit

€7 pp.

Een selectie van het beste fruit perfect voor bij uw kaas-of charcuterie schotel.

Assortiment

Verwenplank van het huis

€19,50 pp.

Een assortiment kazen vergezeld 
met verfijnde charcuterie en tapenades
 met andere woorden het beste van
 beide werelden.

Assortiment

Kaasschotel La Fromagerie

€16,50 pp. (250gr pp.)

Een selectie van onze verfijnde kazen vergezeld met de beste kwaliteit kaasbegeleiders (noten,gedroogd fruit, druiven, confijten)

Tapas

Tapasschotel La Fromagerie

€12,50 pp.

Een mengeling aan verfijnde charcuterie vergezeld met onze ambachtelijke tapenades samen met krokantjes, olijven, ansjovis en tete de moine roosjes.

Fondue

Fondue

Prijs per gewicht

Matthias stelt voor u de perfecte mix van doorsmakende en zachte kazen samen zodat u een perfect gebalanseerde fondue heeft met de nodige instructies.

Tapas

Charcuterie plank

€9,50 pp.

Een assortiment van onze verfijnde charcuterie perfect voor bij een kaasschotel en of fondue/raclette.